Onze partners

Slotenmaker Alarmlijn

Zoeken

Bromfietsverzekering

Deze verzekering dekt schade die met of aan een bromfiets, scooter of snorfiets wordt toegebracht. Onderscheid wordt gemaakt tussen de cascodekking voor schade aan of verlies van de brom- of snorfiets, spartamet zelf, en de (verplichte) WA-dekking voor schade toegebracht aan derden.

  • Bromfietsen met een kenteken:
  • Automaten of Versnellers (gele kentekenplaat)
  • Snorfietsen (blauwe kentekenplaat)
  • Fietsen met hulpmotor (blauwe kentekenplaat)
  • Oldtimers (gele of blauwe kentekenplaat) voorwaarden: bromfiets is minimaal 25 jaar oud en er dient aantoonbaar een ander motorrijtuig voor dagelijks vervoer aanwezig te zijn.
  • Tweede of volgende oldtimer (gele of blauwe kentekenplaat)
  • Segway (blauwe kentekenplaat)

Wettelijke aansprakelijkheid is verzekerd overeenkomstig de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (W.A.M.) tot een verzekerd bedrag van euro 2.500.000,-  per gebeurtenis, voor schade aan zaken en euro 5.000.000,- voor schade aan personen, dan wel een hoger bedrag, voor zover dit krachtens een in het buitenland geldende verplichte verzekering is voorgeschreven. Wettelijke aansprakelijkheid en diefstaldekking voor automaten, versnellers, snorfietsen en fiets met hulpmotor. Diefstaldekking is uitsluitend mogelijk in combinatie met een door de verzekeraar erkend goedgekeurd slot. Wettelijke aansprakelijkheid en volledig-cascodekking (all risk) voor fietsen met hulpmotor en Segway. Volledig-cascodekking is uitsluitend mogelijk in combinatie met een door de verzekeraar erkend goedgekeurd slot, m.u.v. Segway. Die moet een specifiek Segway-slot hebben.  Iedere hierboven genoemde dekking is uit te breiden met: Verhaalsbijstandverzekering: Deze verzekering biedt bijstand bij het verhalen van materiële schade die verzekerde door een ongeval met de bromfiets heeft opgelopen.  Ongevallenverzekering voor opzittende: Per opzittende (maximaal twee) wordt na een ongeval met de verzekerde bromfiets uitgekeerd euro 2.500,- na overlijden en maximaal euro 12.500 bij blijvende invaliditeit.

Bij de meeste maatschappijen is een bonus malus ladder van toepassing.